ÚJ Mozgásfejlesztő gyermekjóga órák

(4-8 éves gyermekek számára)

A mozgás fejlődésének nagyon jelentős szerepe van a gyermek fejlődésében, hiszen a mozgás kapcsolatban áll az idegrendszer fejlődésével, érésével.
A kapcsolódó észlelő és irányító központok nem fejlődnek, nem differenciálódnak. Több terület elégtelen fejlődése tanulási zavarhoz, nehézséghez, viselkedési, magatartási problémákhoz vezethet.
A mozgás fejlettségi szintje befolyásolja beszédet, a figyelmet, a gondolkodást.
Sok tanulási zavar hátterében éppen a mozgásfejlődés rendellenessége áll, amire akkor nem is gondolunk.
A mozgáskoordináció kialakulásának nagy jelentősége van későbbiekben a tanulási folyamatban. Kihat a gondolkodásra, az írás, olvasás elsajátítására.
A váltott kéz és lábmozgás kialakulása szintén nagy jelentőséggel bír.  Ha ez nem alakul ki megfelelően, akkor megmutatkozhat figyelemzavarban, de akár az írás olvasás területén betűcserével, dyslexiával, dysgraphiával is. 

Mely esetekben javasolt a mozgásfejlesztő gyermekjóga?

Ha gyermekünk mozgása éretlen, kortársai mellett nagyon ügyetlennek tűnik, mert a labda elrúgása, a fél lábon állás vagy az ugrálás, a lépcsőzés túl nehéz feladat a számára. Ha nem szereti a simogatást, nehezen irányítja szorításai, érintései erejét. Kézügyessége sem megfelelő, a kanalazás és a ceruzafogás is egyformán problémát okoz. Cselekedeteit nehezen tervezi meg, figyelme, játéktevékenysége rövid idejű kortársaihoz képest. Túlságosan aktív vagy épp ellenkezőleg nagyon passzív visszahúzódó. A terhesség vagy a szülés alatt apróbb problémák merültek fel, melyek rövid idejű oxigénhiányt okozhattak, akkor felmerülhet a gyanú, hogy szakember segítségére lehet szükségetek. Mi a teendő?
A mozgásfejlesztő gyermekjóga foglalkozások során lehetőségünk nyílik, arra, hogy a gyermek mozgásvizsgálatát követően a gyermek életkori sajátosságain túl az adott gyermek szükségletét, aktuális fejlettségi szintjét figyelembe véve tudatosan tervezett mozgásfejlesztés valósul meg a jóga eszközeivel.

Szeretettel várom a (4-8 éves korú) gyermekeket minden héten hétfőn 17.30-18.15-ig tartó mozgásfejlesztő gyermekjóga foglalkozásokra.
Első alkalom: 2017.szept.11. hétfő 17.30-tól.
1 alkalom: 45 perc
Érdeklődni tel: 06/20/356-9797
Korlátozott létszám miatt telefonos bejelentkezés szükséges.

Szeretettel várom az érdeklődő gyermekeket!                                                 Mogyorós Emőke

Óvodapedagógus-fejlesztőpedagógus,
mozgásfejlesztő gyermekjóga oktató