IYENGAR jóga Alapozó szeptember

2017.09.09. 11 óra

Szeptember 9-én újra Iyengar alapozó, gyertek Ti is!

Mi az IYENGAR jóga Alapozó képzés célja?

Célunk, hogy az ország különböző pontjaira is elérjen az IYENGAR metódus és a gyakorlók megismerjék a pontos, precíz és intelligens ászana és pránájámagyakorlás lehetőségeit. Az Alapozó képzés alatt a gyakorlók egy komplex, átfogóképet kapnak a stabil és precíz ászana, ill. az alapvető pránájáma gyakorlás terén. A program célja a rendszeres otthoni gyakorlás kialakítása és akár az esetleges későbbi IYENGAR jóga oktatóképzésre való felkészítés.

Mi miért választottuk ezt az irányzatot?

Szinte mindnyájunkra jellemző, hogy az első IYENGAR jóga óra után tudtuk, ez az, amit kerestünk, még akkor is, ha esetleg tudatosan mégsem kerestünk semmit. De legbelül mégis felsejlett az igény a csendre, a belső kiegyensúlyozottságra, a forráshoz való tudatos kapcsolódásra, ahol akkor is béke van, amikor a felszínen esetleg összedőlt minden. Minket nagyon megfogott az, hogy mindenre van válasz: MIT érdemes gyakorolni, MIÉRT csináljuk pont ezt vagy azt és mindezt HOGYAN.

Te miért válaszd?

Ha Téged is érdekelnek a válaszok, akkor tarts velünk! A sok-sok év alatt összegyűjtött saját tapasztalat és a folyamatos továbbképzésünk segítségével igyekszünk mindenkinek útmutatást nyújtani, hogy merre van a tovább, hogyan aknázd ki a lehetőségeidet úgy, hogy közben biztonságban maradj.

Kiket várunk?

Ø  Egyrészt teljesen kezdőket, akik szeretnének lépni az életükben az egészség, a teljesség felé.

Ø  Másrészt olyanokat, akik már jógáznak egy ideje és szívesen vesznek útmutatást a haladás irányába.

Ø  Jógaoktatókat, akik nyitottak a továbbfejlődés lehetőségére.

Ø  FONTOS tudnunk arról, ha bármilyen sérülésed lenne, ami befolyásolja a gyakorlásod vagy bármilyen gyógyszeres kezelés alatt állsz, ezekről feltétlenül tájékoztass bennünket.

Felszereltség, jógaeszközök:

Mivel az IYENGAR metódus alkalmanként jógaeszközöket használ, ezek beszerzése a tanítványok feladata. Adott helyszínen a stúdió is rendelkezhet alapvető eszközökkel. Az eszközök beszerzése a rendszeres otthoni gyakorlás feltétele is. Eszközök vásárlása lehetséges a szervezőktől is. A tanfolyam alap eszköz igénye: csúszásmentes jógamatrac, 3 takaró, 2 jógatégla, 2 jógaheveder. Az első alkalomra elegendő a jógamatrac és a takarók.

A foglalkozás  szeptember 9-én szombaton lesz 2×120 perces órák keretén belül 11:00-13:00 és 15:00-17:00 között.

Jelentkezés yogadebrecen@gmail.com

 

További események