Búcsú a jurtától

Az utolsó órákat is megtartottuk a stúdióban, a jurtában, lassan búcsúzunk, úgy néz ki új gazdát talál a gyönyörű jurtánk is. Most kezdem érezni, nem lesz olyan könnyű ez, mint ahogy elképzeltük….

Minden Oregonban kezdődött, pontosabban Hood River kis hegyi farmján, ahogy egy csodás lakójurtában jártam (m), és beleszerettem. Mikor az udvar mérete lehetővé tette, valóra váltottuk ezt az álmot, felépült, s mi hamar belaktuk.

Jó felidézni, mi mindent látott ez a jurta, hogyan került hozzánk, hogyan épült, alakult és éltünk vele, vajúdtunk, énekeltünk, relaxáltunk, horgoltunk, szülinapoztunk, hangtálaztunk és tanultunk benne.

Az Egyetem mellett egy kis oázis, így emlegették sokan, a nyugalom szigete, egy csepp természet a városban, urbán farm, csirkékkel, tyúkokkal kacsákkal és persze a kutyákkal. Sokunknak emlékezetesek maradnak a relaxációk a jurtában, hol a bejövő fények, falevelek tánca miatt, hol a tyúkocskák bekotyogása miatt. Minden nyáron a kiscsibék, kiskacsák üdvözölték a jurtába igyekvőket, de kutyakölykök is vidámabbá tették a tavalyi nyarat.

Néhány képpel búcsúzunk tőle:

Így kezdődött…

Épül a jurta

 

Kis pihenés építés közben a jurta alapon (Mirkó)

Miután felépült, Robit nem lehetett becsalni a terembe órát tartani. Így második telünket már hőszigetelt jurtában töltöttük, kellemes kályha tűzmelegénél jógázva.

Horgolós klubunk a jurtában

 

Ringató Zsuzsival

Regeneráló jóga a friss anyukákkal

 

Családilag szerettünk mókázni is benne

 

Néha a babákkal is sikerült relaxálni 🙂

Szülinapi is volt itt

 

sok sok kismamás élmény köt a jurtához

 

Szüléshez készülődünk, Robi épp kényelmessé teszi számunkra a jurtát, befűti, feltölti a medencét, matracot hoz…. Lefoglaljuk rendesen 🙂 ne unatkozzon, míg Kami indul ki hozzánk

 

Vajúdtunk is a jurtában. Mirkó simogat, szőlőt eszegetünk, míg harmadik kis csemeténk kifelé készülődik. Csodálatos környezet volt hozzá a jurta

 

Vajúdás közben Levi egy fát rajzol… Később rájövünk, hogy a méhlepényt látjuk benne, az ÉLETFÁT. Gyönyörű

 

Totális nyugalomban vajúdhattunk a jurtában, s bár nem vízben született Kami, az élmény felejthetetlen maradt. (szülés fotók: Csontos Lea)

 

Végül már Kamival is tartottunk Babás jógát

 

A tündök Ági lencséjén keresztül (azóta is kedvenc kép). Hányszor jelentett megnyugvást a levelek finom mozgását figyelni …

Egyszóval sokat látott ez a jóga-jurta, 5 éven át volt társunk, sok emlékünk helyszíne. Köszönjük!

Áldás legyen rajta új helyén is!